Marjan de Boer

Kern van mijn boodschap
Wat ik vooral wil overbrengen, is dat innerlijke rust begint met bewustwording van je gedachtenpatronen. Als je begint te kijken naar je onrust, je frustratie of je stress zul je zien dat er meestal een mening of oordeel over iets of iemand anders aan ten grondslag ligt. En daar begint de uitweg. Niet door te blijven duwen of te blijven geloven dat het anders zou moeten zijn, maar door er in te duiken.

Achtergrond en carrière
Mijn ​achtergrond en ervaring liggen op het gebied van communicatie en marketing. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt, zowel in het binnen- als buitenland.
Zo’n 15 jaar geleden ben ik compleet van richting veranderd: ik maakte kennis met ‘The Work’ van Byron Katie en ik werd docent van het Personal Development Seminar. Beide methoden hebben me doen inzien dat het niet alleen belangrijk is hoe we met anderen communiceren, maar vooral ook hoe we communiceren met onszelf. Daar ben ik mij steeds verder in gaan verdiepen.

Moed en eerlijkheid
Als je de moed kunt vinden om je eigen meningen te bekijken, als je bereid bent de tijd te nemen om je af te vragen wat jouw aandeel is in zo’n situatie, als je het aankunt om jezelf te ondervragen en verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen gevoel dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Het vergt eerlijkheid en moed om niemand meer de schuld te geven. Het lijkt alsof je zelf alles moet oplossen. Maar als je goed kijkt, zul je zien dat dit de enige manier is om de regie (terug) te pakken over je eigen leven. Er komt ruimte vrij voor oplossingen waar je zelf aan kunt werken, je spanning en stress nemen af en je kunt met meer begrip kijken naar de mensen om je heen. Kortom, je wordt gelukkiger en effectiever.

Dankbaarheid
Elke keer dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, hoe klein ook, is een moment om dankbaar voor te zijn.

Persoonlijk
Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we 2 zoons. Sinds 1998 wonen we in het noorden van Spanje.

Terug naar Mindfulness en The Work.