Judith Olden

“Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waarnaar je kijkt’.

– Wayne Dyer –

Deze uitspraak sluit goed bij mijn passie om je te helpen anders te kijken naar en om te gaan met de gebeurtenissen in je leven, je (negatieve) gedachten, je piekeren, je onrust, je niet weten hoe nu verder…..

Door met aandacht stil te staan bij en je bewust te worden van je gedachten, je overtuigingen, de verhalen die je jezelf vertelt én de grote invloed die ze hebben op je doen en laten, krijg je zicht op je automatische reactiepatronen. Hierdoor geef je jezelf ruimte, een breder perspectief én keuzevrijheid in je reacties.

Ik help je door het aanbieden van mindfulnesstrainingen, natuurcoaching, op mindfulness gebaseerde trainingen en coaching (zoals ‘Onderzoek je gedachten voor persoonlijke groei‘) en workshops (zoals ‘ Op RuimteReis samen met Marjan de Boer), die je helpen om diep in jezelf te kijken met als doel zelfonderzoek en zelfinzicht.

Door mijn missie dagelijks toe te passen, leer ik (elke dag een beetje meer) wie ik werkelijk ben waardoor ik bewuster kan antwoorden op de gebeurtenissen in mijn leven, in goede tijden én in tijden van pijn, moeite en verdriet.

Waarom mindfulness?

Door een hele lastige periode in mijn leven, kwam ik in aanraking met mindfulness. Ik werd zó enthousiast over de inzichten die ik kreeg en de rust die de meditatieoefeningen mij brachten, dat ik besloot een basisopleiding en (later) de vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer te gaan volgen. Door mijn mindfulnessbeoefening ging ik vaak de natuur in. En dat leidde weer tot mijn opleiding tot natuurcoach. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 (VMBN) en opgenomen in het Kwaliteitsregister voor mindfulnesstrainers (Mindfulness Register).

Mijn eye-openers door mindfulness

Mindfulness heeft mijn ogen geopend. Ik merkte op, dat ik het grootste deel van de dag verdwaald was in mijn hoofd en daardoor vaak automatisch reageerde. Door mindfulness werd ik me bewust hiervan, waardoor ik ontdekte, dat ik niet mijn gedachten ben, maar dat ik gedachten héb. Gedachten die grote invloed hebben op hoe ik me voel en op mijn doen en laten. Ik merk het nu op, als ik word meegezogen in zorgelijke gedachten, pijnlijke herinneringen, of spijt. Hierdoor geef ik mijzelf ruimte om te kiezen hoe ik reageer op wat zich voordoet in mijn leven.

Mijn vorige carrière

Eerder werkte ik als (milieu)jurist en beleidsadviseur. Omdat ik wezenlijk contact met mensen miste, maakte ik een carrièreswitch naar de hulpverlening. Ik werd maatschappelijk werker, leefgroepwerker, hoofd hulpverlening, (regio)manager en beleidsadviseur bij diverse zorginstellingen.

Alles komt samen

Al deze stappen vormen uiteindelijk het fundament van mijn praktijk Mindful aan de slag, waar alle gebeurtenissen, bewandelde wegen, keuzen en besluiten samenkomen. Het is zoals het is! Zonder er iets aan te veranderen, open en met vriendelijkheid, omarm ik het huidige moment.

Als je meer wilt weten over mijn achtergrond, bekijk dan mijn CV.

Home