Heb je zin om even helemaal tot rust te komen? Weer eens te beseffen en te voelen wat écht belangrijk is voor jou? Kom dan in november a.s. naar ons retreat ‘Mindfulness & The Work’!

Op een prachtige locatie in de Spaanse Pyreneeën bieden Judith Olden (mindfulnesstrainer) en Marjan de Boer (coach van the Work) samen een krachtige methode om vastgeroeste denkpatronen aan te pakken.

Tijdens dit retreat onderzoek je je gedachten vanuit ‘stilte’, waardoor je je bewust wordt van de verhalen die je jezelf vertelt, die je gelooft en waardoor je pijn, verdriet, spijt en zorgen hebt. Van zondagavond tot vrijdagochtend ben je bezig met meditatie, aandachtsoefeningen, mindful te wandelen én onderzoek je lastige, hardnekkige of overweldigende gedachten aan de hand van The Work. De vaardigheden en technieken die je tijdens de retreat leert, kun je ook thuis gemakkelijk toepassen.

‘Ons hoofd zit vol lawaai, omdat we non-stop denken. Mindfulness wijst je de weg naar de stilte in jezelf.’ De eerste stap om stressvolle gedachten te kunnen onderzoeken, is het besef dat je ze hebt. Mindfulness helpt je daarbij. Door o.a. meditatie- en aandachtsoefeningen leer je je gedachten op te merken en train je jezelf erin om ‘stil’ te worden. Je merkt dat het lawaai in je hoofd verstomt, waardoor je aandacht kunt geven aan je gedachten en de invloed die ze hebben op onder meer je gevoel, je gedrag en je acties. Het probleem is niet dat je gedachten hebt, maar dat je gelooft wat je denkt! The Work van Byron Katie kan je hierin veel inzicht geven.

Mindfulness met Judith

Samen met Judith leer je om bewust aandacht te geven aan het moment. Door verschillende oefeningen leer je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de fysieke omgeving op te merken zonder te oordelen of iets goed of fout is. Je leert zien dat je niet je gedachten en gevoelens bent, maar dat het voorbijgaande gebeurtenissen zijn. 

Mindfulness helpt je in het herkennen van automatische patronen en ze te doorbreken. Hierdoor bied je jezelf keuzevrijheid in je reacties waardoor je op een behulpzamere manier kunt reageren.

Judith geeft mindfulness trainingen en coachingstrajecten, die je helpen om diep in jezelf te kijken met als doel zelfonderzoek en zelfinzicht.

The Work met Marjan

Nadat je je bewust bent geworden van je gedachten ga je ze – samen met Marjan – nader onderzoeken. Met behulp van vier simpele vragen onderzoek je een gedachte die je hebt opgeschreven. Je gaat als het ware mediteren op zo´n gedachte. Je ervaart wat het effect is als je de gedachte gelooft en hoe je je voelt zonder die gedachte. Daarna keer je de gedachte om en geef je voorbeelden hoe – in dezelfde situatie – de tegenovergestelde gedachte ook waar kan zijn. Door je daarvoor open te stellen, ontvouwen zich nieuwe mogelijkheden. Je gaat zien dat boosheid, verdriet, teleurstelling of angst altijd wordt veroorzaakt door wat jij denkt over iemand of over een situatie. Het is nooit de situatie of de ander die dat doet.

The Work is een praktische en diep doorwerkende vorm van meditatie. Door het regelmatig te doen, ga je de werkelijkheid zien zoals ze is, in plaats van zoals je denkt dat ze  is of zou moeten zijn. Meer informatie kun je vinden op marjandeboer.net

Een impressie

De retreat wordt gehouden bij ‘Auberg Rural El Negre’. De foto’s zijn overgenomen van hun website.

Agenda

De retreat vindt plaats van zondagavond 7 tot en met vrijdagochtend 12 november 2021.

Wat kost het je?

De trainingskosten zijn €550 per persoon. De kosten voor het verblijf bedragen €295 voor een gedeelde kamer of €375 voor een eigen kamer, beiden op basis van volpension. De reiskosten bepaal je zelf door je keuze van vervoer! Geef je snel op want er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar en vol=vol!

Contact

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel met 06-42924456, of vul het contactformulier in.