‘De wind op je gezicht en in je haar, het luisteren naar het geritsel van het riet, of het gezang van de vogels, het opsnuiven van de geur van fris gras, het met aandacht kijken naar een blad van een boom of een vlinder op een bloem….Al deze ervaringen helpen je contact te maken met het huidige moment’.

Wandelen in de natuur is gezond. Je lichaam en je mentale gezondheid gaan er op vooruit. Je kunt na een mindful wandeling weer opgeladen over tot de orde van de dag!

Zelfs als je in de natuur wandelt, ben je vaak nog druk bezig en gehaast. Je gedachtestroom gaat gestaag door, je checkt je mobiel of je kletst honderduit met je wandelpartner. Om je batterij écht op te laden en om te onthaasten, kun je bij Mindful aan de slag een mindful wandeling maken. Je hoeft tijdens de wandeling niets te doen, behalve aanwezig zijn in de natuur en je er mee te verbinden via je zintuigen. Tijd doorbrengen in de natuur kan je creativiteit en je probleemoplossend vermogen verhogen. Het heeft een positief effect op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

De start
De mindful wandeling is gebaseerd op mindfulness en begint met het opmerken van de ademhaling, omdat de ademhaling je altijd in het hier en nu brengt. Je zet je ene voet voor de andere, je vertraagt je stappen terwijl je je ritme zoekt. Zonder haast, omdat je nergens naar toe gaat. Gedachten laat je voor wat ze zijn, waardoor er ruimte ontstaat voor wat er is!

Gebruik je zintuigen
De natuur helpt je om over te gaan van ‘doen’ naar ‘zijn’ door bewust adem te halen en aandacht te geven aan alles wat binnenkomt via je zintuigen, je lichaam, je neus, je oren, je ogen, mond en geest. Je voelt de aarde onder je voeten, de spieren in je benen, je luistert naar de wind in in de boomtoppen en naar de stilte, je snuift verschillende geuren op bij de inademing, je voelt de zon, de wind op je huid, je kijkt in de verte en dichtbij, omhoog en omlaag. Omdat je je zintuigen de kost te geeft, kom je los van al je drukke bezigheden en leer je hoe je kunt onthaasten ook als je weer thuis bent of op je werk.

In weer en wind
Het weer zal tijdens de mindful wandeling niet altijd zijn zoals je dat zou willen. Kleed je daarom op de weersomstandigheden en vergeet je regenkleding niet! Het is zoals het is! Een mooie oefening om te leren omgaan met ongemak en acceptatie.

Agenda
De mindful wandelingen vinden plaats op dinsdagmorgen plaats. In maart 2023 volgen nieuwe data. In de tussentijd volg ik op dinsdagmorgen een opleiding tot ACT-trainer.

Wat is je investering?
Een mindful wandeling in een groep kost € 15,- per keer. Als je 5 keer meewandelt, betaal je €12,50 ,- per wandeling. Een wandeling duurt één uur met een kopje thee erna als het weer het toelaat.

Een individuele mindful wandeling van kost € 20,- per keer. Wandel je 5 keer, dan betaal je €90,- . De dag en het tijdstip vinden plaats in overleg. Een wandeling duurt ook één uur met een kopje thee erna als het weer het toelaat.

Het is ook mogelijk om met je bedrijf een mindfule lunchwandeling te doen. Voor meer informatie, zie contact.

Contact
Wil je je aanmelden voor, of meer informatie over een mindful wandeling? Bel met 06-42924456 of vul
het contactformulier in.

Aan de slag in de natuur | Home