‘Tussen een gebeurtenis en je reactie is een ruimte. In die ruimte zitten je vrijheid en je vermogen om je reactie te kiezen. Je reactie is bepalend voor je groei en je geluk.’

Vrije vertaling Viktor E. Frankl –

  • Heb je last van stress?
  • Kun je niet stoppen met piekeren?
  • Voel je je verantwoordelijk voor alles en iedereen?
  • Heb je het gevoel er alleen voor te staan?
  • Wil je beter voor jezelf zorgen?

Durf je jezelf toe te staan deze emoties te ervaren zonder ze weg te stoppen of er over heen te walsen? Kom dan naar onze workshop ‘Op Ruimtereis’! Tijdens deze reis leer je de ruimte tussen gebeurtenissen en hoe je ermee omgaat op te merken en te onderzoeken. En er bewust op te antwoorden. Hierdoor geef je jezelf rust, keuzevrijheid en regie!

De reis vindt plaats op een prachtige locatie in de Spaanse Pyreneeën. Tijdens de workshop bieden Judith Olden (mindfulnesstrainer) en Marjan de Boer (coach van the Work) samen een krachtige methode om oude (vaak onbewuste) denkpatronen te doorbreken.

Tijdens de workshop onderzoek je je gedachten vanuit ‘stilte’, waardoor je je bewust wordt van de verhalen die je jezelf vertelt, die je gelooft en waardoor je pijn, verdriet, spijt en zorgen hebt. Van maandagochtend tot vrijdagochtend ben je bezig met mindfulness, meditatie, aandachtsoefeningen, mindful te wandelen én onderzoek je lastige, hardnekkige of overweldigende gedachten aan de hand van The Work. Met mindfulness leer je stil te staan bij je gedachten en de invloed die ze hebben op onder meer je gevoel, je gedrag en je reacties. Het probleem is niet dat je gedachten hebt, maar dat je gelooft wat je denkt! The Work van Byron Katie kan je hierin veel inzicht geven.

De vaardigheden en technieken die je tijdens de Ruimtereis leert, kun je ook thuis gemakkelijk toepassen.

Mindfulness met Judith

Samen met Judith leer je om ruimte te geven aan je ervaringen van het moment. Door verschillende oefeningen leer je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de fysieke omgeving op te merken zonder te er iets van te vinden, er aan toe te voegen, of te willen dat het anders was. Je leert zien dat je niet je gedachten en gevoelens bent, maar dat je ze hébt!  

Mindfulness helpt je je automatische patronen op te merken en ruimte te maken voor je ervaringen op dat moment. Hierdoor bied je jezelf keuzevrijheid in je reacties waardoor je op een bewuste manier kunt reageren.

Judith geeft mindfulness trainingen en coachingstrajecten, die je helpen om diep in jezelf te kijken met als doel zelfonderzoek en zelfinzicht.

The Work met Marjan

Nadat je je bewust bent geworden van je gedachten ga je ze – samen met Marjan – nader onderzoeken. Met behulp van vier simpele vragen onderzoek je een gedachte die je hebt opgeschreven. Je gaat als het ware mediteren op zo´n gedachte. Je ervaart wat het effect is als je de gedachte gelooft en hoe je je voelt zonder die gedachte. Daarna keer je de gedachte om en geef je voorbeelden hoe – in dezelfde situatie – de tegenovergestelde gedachte ook waar kan zijn. Door je daarvoor open te stellen, ontvouwen zich nieuwe mogelijkheden. Je gaat zien dat boosheid, verdriet, teleurstelling of angst altijd wordt veroorzaakt door wat jij denkt over iemand of over een situatie. Het is nooit de situatie of de ander die dat doet.

The Work is een praktische en diep doorwerkende vorm van meditatie. Door het regelmatig te doen, ga je de werkelijkheid zien zoals ze is, in plaats van zoals je denkt dat ze  is of zou moeten zijn. Meer informatie kun je vinden op marjandeboer.net

Alvast een impressie

De Ruimtereis vindt plaats in een eenvoudige herberg in de bergen bij Ripoll waar de stilte, rust en ruimte helemaal in lijn is met ons aanbod.

Agenda

De Ruimtereis vindt plaats van zondagavond tot vrijdagmorgen. De zondag is bedoeld om te reizen en bij ons aan te komen. Je kunt je op je gemak settelen, de omgeving verkennen, genieten van een heerlijk diner en alvast kennis maken met Marjan en Judith en de andere deelnemers. De workshop start op maandagochtend en eindigt op donderdagavond. Vrijdagochtend ontbijt je nog bij ons en maak je je klaar voor de terugreis. Hou de agenda in de gaten voor de eerstvolgende RuimteReis!

Je investering

Je investering in de Ruimtereis bedraagt € 1250,-. De kosten voor het verblijf, op basis van volpension, bedragen € 295,- voor een eenvoudige gedeelde kamer of € 375,- voor een eenvoudige eigen kamer. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt. De indeling gaat op basis van binnenkomst van je boeking. We proberen je voorkeur zo veel mogelijk te honoreren, maar kunnen die niet garanderen.

De reiskosten bepaal je zelf door je keuze van vervoer! Geef je snel op, want er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar en vol=vol!

Contact

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel met 06-42924456, of vul het contactformulier in.