Is een individuele training iets voor mij?
Kies je liever voor een individuele mindfulnesstraining? Bijvoorbeeld omdat je niet echt een groepsmens bent maar liever één op één werkt, je behoefte hebt aan privacy of je meer aandacht voor jouw persoonlijke proces of omstandigheden wilt? Met een individuele training bij Mindful aan de slag zit je niet vast aan de geplande data van een groepstraining maar stel je, in overleg met de trainer, je eigen planning op. Je kunt ook een training buiten in de natuur volgen. Een individuele mindfulnesstraining bestaat uit een (vrijblijvende) telefonische intake en 8 wekelijkse sessies van 1 à 1.5 uur.

Welke thema’s komen aan bod?
In de 8 sessies komende volgende thema’s (op maat) aan de orde:

  1. De automatische piloot: je ontdekt wat mindfulness is en maakt kennis met jouw automatische piloot.
  2. Omgaan met hindernissen: je ontdekt de ‘hindernissen’ die jou in de weg kunnen staan om aandacht te hebben voor het huidige moment én je houdt een plezierige gebeurtenissenkalender bij.
  3. Bewust zijn van je ademhaling: je leert je ademhaling te gebruiken om aanwezig te blijven in het hier en nu.
  4. Omgaan met stress: je leert mindfulness toe te passen bij onprettige gebeurtenissen en je houdt een onplezierige gebeurtenissen-kalender bij.
  5. Problemen onder ogen zien: je wordt uitgenodigd om bewust te reageren op onprettige gebeurtenissen in je leven.
  6. Omgaan met lastige gedachten: je ontdekt dat je óók op een andere manier kunt kijken naar de gebeurtenissen in je leven: gedachten zijn geen feiten.
  7. Goed voor jezelf zorgen: je brengt je energiegevers en energienemers in kaart.
  8. Een nieuw begin: wat heb je ervaren en hoe ga je hier mee verder?

Wat gaan we doen tijdens een sessie?
Tijdens de sessies wordt elk thema kort uitgelegd en verder onderzocht met behulp van meditatie- & aandachtsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je krijgt zo inzicht in de manier waarop je met jezelf en met je omgeving omgaat. Je wordt ook uitgenodigd om dagelijks thuis te oefenen met mindfulnessmeditaties en aandachtsoefeningen. Bij de start van de training ontvang je een werkboek. De meditaties krijg je via de mail of WhatsApp.

Agenda
De mindfulnesstrainingen vinden overdag, ’s avonds en in het weekend plaats. De individuele mindfulnesstraining wordt doorlopend gegeven en wordt in onderling overleg gepland. De training vindt op meerdere locaties plaats.

Je investering

Je investering in een individuele mindfulnesstraining bedraagt:

  • particulier: € 650
  • zakelijk: € 795

Contact
Wil je je aanmelden voor of meer informatie over een individuele mindfulnesstraining, of een gratis intakegesprek? Bel met 06-42924456, of vul het contactformulier in.

8-weekse mindfulnesstraining | home