Herken je dit?

  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent erg betrokken bij je cliënten;
  • Je kunt moeilijk ‘nee’ zeggen en vindt het lastig om je grenzen aan te geven;
  • Je krijgt (regelmatig) te maken met ingrijpende gebeurtenissen (heftige verhalen van cliënten, zoals agressie).

Elke werkdag wil je er met volle aandacht voor je cliënten én je collega’s zijn, maar je merkt dat dit veel energie kost en niet altijd zo makkelijk is. Dan kun je je aan het einde van je werkdag best wel eens leeg voelen!

Hulpverlener zijn is een flinke uitdaging. Om te voorkomen dat je gestrest, of nog erger, burn-out raakt, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, zowel thuis als op je werk. Je bent immers je eigen instrument! Mindfulness kan je hierbij helpen door te onderzoeken hoe het (op dit gebied) met jou, als hulpverlener, is gesteld. En hoe je met het goed voor jezelf zorgen kunt beginnen!

Workshop ‘met mindfulness en hulpverlenen’
In de workshop ‘met mindfulness hulpverlenen’ leer je hoe je door mindfulness meer ontspannen in de hulpverlening kunt staan. Je zet een eerste stap om met aandacht op te merken wat er allemaal is in het huidige moment, zonder daar iets van te vinden of aan te veranderen. Het huidige moment is het enige moment wat je hebt!

Hoe dan?
Mindful aan de slag helpt je met mindfulness in je werk als hulpverlener. Je leert met aandacht stil te staan bij al je ervaringen van wat er in het nú is en hoe dit bij jou in je lichaam en je hoofd werkt. En je leert om dit te laten zijn zoals het is, open en met vriendelijkheid. Door bewust stil te staan bij je ervaringen in de relatie met de klant of je collega, kun je bewust kiezen hoe je reageert of handelt. Je kijkt dan niet langer door je ‘bril van gedachten, overtuigingen en verwachtingen’, waardoor oude en automatische patronen niet meer worden getriggerd.

Hierdoor kom je meer in balans, kun je je beter ontspannen en neemt je veerkracht en zelfwaardering toe. Je komt in verbinding met behoeften, kwaliteiten en creativiteit van jezelf én de ander:

  • je kunt je eigen grenzen beter voelen en aangeven;
  • je communiceert met ‘echte’ aandacht met de ander (mindful spreken en mindful luisteren);
  • je kunt je beter focussen en concentreren;
  • je reflecteert beter;
  • je bent creatiever en meer oplossingsgericht;
  • je bent opener en vriendelijker;
  • je hebt meer veerkracht en minder last van stress.

Je bent beter in staat om aandachts- en compassievolle relaties met cliënten op te bouwen, waarin ruimte is voor een creatieve respons, die ontstaat in het moment.

Als je vragen hebt, of meer informatie wilt over deze workshop, kun je bellen (06-42924456), of het contactformulier invullen.

Home