‘Er is geen stress in de wereld, alleen mensen die stressvolle gedachten denken’.

– Wayne Dyer –

Stress, stress en nog eens stress

Iedereen heeft wel eens last van stress! Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af. Ons lichaam kan goed omgaan met kortdurende stress.

Stress is ongezond wanneer de eisen die je over jezelf stelt of die door anderen aan je worden gesteld, groter zijn dan wat je aankunt. Je lichaam staat door door je drukke leven voortdurend in de stress stand. Daardoor is er te weinig tijd om tussendoor te herstellen.

Daarnaast heb je meestal hoge verwachtingen van jezelf. Je wilt een goede partner zijn, een goede ouder, een goede werknemer en een goede vriend(in). Dankzij sociale media heb je bovendien misschien het idee dat je 24 uur per dag een spannend leven moeten leiden. Vaak heb je het niet eens in de gaten dat je gestresst bent. Tot je klachten krijgt.

Stress is niet te vermijden. Je kunt wél anders leren omgaan met stress. In de workshop ‘Omgaan met Stress’ maak je kennis met mindfulness, waardoor je bewust leert te reageren op stress en stressvolle gebeurtenissen.

Als je vragen hebt, of meer informatie wilt over deze of een workshop, kun je bellen (06-42924456), of het contactformulier invullen.

| home