Is een mindfulness groepstraining iets voor mij?

Ben je benieuwd of een mindfulness groepstraining bij Mindful aan de slag wat voor jou is? Het heeft zeker voordelen om een groepstraining te volgen:

 • Je kunt van elkaar leren.
 • Je ervaart dat je niet de enige bent die met zichzelf worstelt.
 • Je kunt jezelf in andere mensen herkennen.
 • Een ander kan woorden hebben die je zelf niet kan vinden.
 • De groep is een stimulans voor je.
 • Uiteraard bepaal je altijd zelf wat je wilt delen met de groep en wat niet.

Sessies en thema’s

De mindfulness groepstraining bestaat uit een (vrijblijvende) individuele telefonische intake en 8 wekelijkse sessies van ongeveer 2 uur. In de intake onderzoeken we of mindfuness wat voor je kan betekenen en of de training op dit moment passend is in je leven. Soms is het beter om de mindfulness op een ander moment te volgen.

Een groep heeft minimaal 3 en maximaal 8 deelnemers. In de 8 sessies van de mindfulnesstraining komen de volgende thema’s aan de orde:

 1. De automatische piloot: je ontdekt wat mindfulness is en maakt kennis met de automatische piloot.
 2. Omgaan met hindernissen: je ontdekt ‘hindernissen’ die in de weg kunnen staan om aandacht te hebben voor het huidige moment én je houdt een plezierige gebeurtenissenkalender bij.
 3. Bewust zijn van de ademhaling: je leert de ademhaling te gebruiken om aanwezig te blijven in het hier en nu.
 4. Omgaan met stress: je leert mindfulness toe te passen bij onprettige gebeurtenissen en je houdt een onplezierige gebeurtenissenkalender bij.
 5. Problemen onder ogen zien: je wordt uitgenodigd om bewust te reageren op onprettige gebeurtenissen in je leven.
 6. Omgaan met lastige gedachten: je ontdekt dat je óók op andere manieren kunt kijken naar de gebeurtenissen in je leven: gedachten zijn geen feiten.
 7. Goed voor jezelf zorgen: je brengt je energiegevers en energienemers in kaart.
 8. Een nieuw begin: wat heb je ervaren en hoe ga je hier mee verder?

Wat gaan we doen?

Tijdens de sessies wordt elk thema kort uitgelegd en verder onderzocht met behulp van meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je krijgt zo inzicht in de manier waarop je met jezelf, met elkaar en met je omgeving omgaat. In de groep deel je je ervaringen en leer je van en met elkaar.

Tijdsinvestering

Je wordt uitgenodigd om dagelijks thuis te oefenen met mindfulnessmeditaties en aandachtsoefeningen. Bij de eerste sessie van de training ontvang je een werkboek, waarin de thema’s verder worden uitgelegd en verdiept. De mindfulnessmeditaties ontvang je via WhatsApp.

Agenda

Binnenkort gaan er weer 8-weekse mindfulness groepstrainingen van start! Kijk hier voor de agenda!

Wat kost het je?

Een 8-weekse mindfulness groepstraining kost:

 • particulier: € 495
 • zakelijk: € 625

Contact
Heb je vragen, of wil je je aanmelden voor een mindfulness groepstraining? Bel met 06-42924456, of vul het contactformulier in.

Home | De 8-weekse mindfulnesstraining