Samen een training volgen

Mindful aan de slag geeft ook mindfulness duotrainingen. Je kunt deze training dus samen met iemand anders volgen, bijvoorbeeld met je partner, een goede vriend of vriendin, een familielid of een collega. In de duo-training leer je van en met elkaar. De training bestaat uit een (vrijblijvende) individuele telefonische intake en 8 wekelijkse sessies van 1,5 à 2 uur. Met een duotraining zit je niet vast aan de geplande data van een groepstraining, maar stellen jullie, in overleg, jullie eigen planning op. Jullie kunnen de mindfulnesstraining ook buiten in de natuur volgen als het weer dat toe laat.

Thema’s

In de training komen de volgende thema’s aan de orde:

  1. De automatische piloot: je ontdekt wat mindfulness is en maakt kennis met de automatische piloot
  2. Omgaan met hindernissen: je ontdekt ‘hindernissen’ die in de weg kunnen staan om aandacht te hebben voor het huidige moment én je houdt een plezierige gebeurtenissenkalender bij
  3. Bewust zijn van de ademhaling: je leert de ademhaling te gebruiken om aanwezig te blijven in het hier en nu
  4. Omgaan met stress: je leert mindfulness toe te passen bij onprettige gebeurtenissen en je houdt een onplezierige gebeurtenissen-kalender bij
  5. Problemen onder ogen zien: je wordt uitgenodigd om bewust te reageren op onprettige gebeurtenissen in je leven
  6. Omgaan met lastige gedachten: je ontdekt dat je óók op andere manieren kunt kijken naar de gebeurtenissen in je leven: gedachten zijn geen feiten
  7. Goed voor jezelf zorgen: je brengt je energiegevers en energie-nemers in kaart
  8. Een nieuw begin: wat heb je ervaren en hoe ga je hier mee verder?

Wat levert het je op?

Tijdens de sessies wordt elk thema kort uitgelegd en verder onderzocht met behulp van meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je krijgt zo inzicht in de manier waarop je met jezelf, met elkaar en met je omgeving omgaat. Door samen de mindfulnesstraining te volgen, kunnen jullie elkaar maximaal ondersteunen.

Jullie worden uitgenodigd om dagelijks thuis te oefenen met mindfulnessmeditaties en aandachtsoefeningen. Bij de eerste sessie van de training ontvangen jullie een werkboek. De mindfulnessmeditaties ontvangen jullie via WhatsApp.

Agenda

De mindfulnesstrainingen vinden overdag, ’s avonds en in het weekend plaats. De mindfulness duotraining wordt doorlopend gegeven en wordt in onderling overleg ingepland. De training vindt op meerdere locaties plaats!

De investering

De investering in een mindfulness duotraining bedraagt per persoon:

  • particulier: € 550
  • zakelijk € 695

Bij een mindfulnessstraining in een duo online krijg je € 25 korting.

Contact
Wil je je aanmelden voor of meer informatie over mindfulnesstraining in een duo of een gratis intakegesprek? Bel met 06-42924456, of vul het contactformulier in.

8-weekse mindfulnesstraining | home