‘Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me het inzicht om het verschil tussen beiden te zien.’

 • Heb je last van stress, kun je je niet ontspannen of zit je niet lekker in je vel?
 • Worstel je met het verleden of maak je je zorgen over de toekomst?
 • Kan je niet stoppen met piekeren of heb je regelmatig negatieve gedachten?
 • Heb je het te druk en het idee dat je niet voluit leeft?
Herkenbaar?

Als dit herkenbaar is voor je, kun je een 8-weekse mindfulnesstraining doen bij Mindful aan de slag. Je leert anders om te gaan met zaken als stress en piekeren én om meer te genieten en meer uit je leven te halen!

Waarom een mindfulnesstraining?

Door het doen van een 8-weekse mindfulnesstraining, voelen deelnemers zich meetbaar gelukkiger, gezonder en meer in balans. De training leert je om:

 • meer rust te ervaren en je beter te ontspannen
 • beter op jezelf af te stemmen en voor jezelf te zorgen 
 • je blij(er)/gelukkig(er) te voelen en een positiever zelfbeeld te krijgen
 • minder te piekeren, beter om te gaan met stress en meer te genieten
 • minder angst te ervaren
 • beter te slapen
 • op een eerlijkere manier te kijken naar jezelf en naar de wereld om je heen.
Wat levert het je op?

In een 8-weekse mindfulnesstraining leer je in 8 sessies mindfulness te beoefenen, waardoor je jezelf traint om bewust stil te staan bij al je ervaringen in dit moment. Zonder dat je hier iets van hoeft te vinden, of aan wilt veranderen. Hierdoor kun je lastige situaties onder ogen te zien en kun je bewust kiezen hoe je reageert, in plaats van een automatische reactie. Je kijkt niet langer door ‘je bril van het verleden’ naar het heden en de toekomst, waardoor automatische patronen niet meer worden getriggerd. 

Ervaren in plaats van denken

In de mindfulnesstraining ligt de nadruk op ‘ervaren’ en niet op ‘denken’. De training geeft een goede mix van theorie en praktijk. Je leert waarom je bepaalde oefeningen doet en hoe je ze doet. Zo wordt mindfulness een manier van leven en het onderdeel van je dagelijkse routine. Je leert:

 • Automatische gedragspatronen op te merken
 • Tijdig jouw stresssignalen te herkennen en daar mee om te gaan
 • Je grenzen te bewaken
 • Bewust keuzes te maken en bewust te antwoorden op de gebeurtenissen in je leven
 • Meer rust en balans te ervaren
Een groep, in een duo of individueel

Je kunt kiezen om een mindfulnesstraining te volgen in een groep, als duo of individueel. Daarnaast worden er regelmatig trainingen gegeven om het geleerde in de dagelijkse praktijk levend te houden , of op te frissen.

Voor wie is het bedoeld?

De mindfulnesstrainingen en workshops zijn geschikt voor iedereen (jong, oud met en/of zonder klachten) die wil investeren in de kwaliteit van hun leven. Mindful aan de slag biedt deze trainingen en workshops aan, aan particulieren en bedrijven.

Agenda

De mindfulnesstrainingen vinden overdag, ’s avonds en in het weekend plaats. Informatie over de agenda vind je bij de desbetreffende trainingen. Voor een compleet overzicht van het aanbod van Mindful aan de slag, kun je hier klikken. Voor het nieuws rond de trainingen, klik je hier.

De investering

De investering in een mindfulness training varieert van € 495 (groep) tot € 650 (individueel traject). De actuele bedragen vind je bij de desbetreffende trainingen. Klik hier voor een overzicht van de investeringen bij Mindful aan de slag. Je investering is vrijgesteld van BTW. Mocht een mindfulnesstraining of een coachingstraject buiten jouw budget liggen, dan kun je hier over bellen of mailen, om samen te zoeken naar een oplossing op maat.

Omdat Judith Olden lid is van de VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1, kun je bij een aantal zorgverzekeringen in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding (zorgwijzer) van de mindfulnesstraining. Op de website van de VMBN staan vind je ook tips voor andere vergoedingsmogelijkheden (bijvoorbeeld het gebruik van loopbaanbudget voor deze mindfulnesstraining).

Contact

Je kunt, als je wilt weten of een mindfulnesstraining geschikt voor je is, of een gratis kennismakingsgesprek wilt, vrijblijvend contact opnemen. Als je meer informatie wilt, of als je je wilt aanmelden, kun je contact opnemen via 06-42924456, of vul het contactformulier in.

Home

Bronnen